2013-06-20 43 views
 經朋友介紹知道這家日本料理剛開業不久,所以約了幾個朋友仔去試一試,應該不用等位吧。去到現場,環境算係企理。沒有很多日式布置,有一點新潮時代感。因為得4個人,所以沒打算叫很多野食,服務員看我地睇左好耐都未決定食咩,很用心的走來問我們喜歡什麼,預算每人消費幾多錢後,便推介了好幾道她們的招牌菜。eg. 香橙焗銀雪魚,牛肋骨山賊燒...etc。不過,我地嗰日唔想太熱氣,又唔想食太飽,所以都冇試她們的推介的"燒物"。haha~我地決定試一試她們的"刺身"及"拉麵",預算每人$200落樓,由服務員幫我地決定落單。(有d似食私房菜,不過相信係新開張,不太多人才可以這樣招呼我地幾個麻煩友) (服務態度good!!) 比較有印象的是"十色刺身拼盤",平常食開迴轉壽司4-5mm厚的魚生,這裡的有8mm以上。很厚,食落完全唔同感受。材料相信唔差,很鮮味﹗激讚 服務員見我地新客,俾左張傳單我地,有coupon送左一客"一口牛柳粒"我地試,很好味,很鬆軟。正!另外,蕃茄蟹肉雜菜拉麵也值得一試,蕃茄+雜菜很開胃,蟹肉打碎了加左味再雪凍,入口感覺唔錯,其他地方未必可以試到。好食! 最後飲杯她們自家制的凍蜜桃茶,唔
自家制凍蜜桃茶
蕃茄蟹肉雜菜拉麵
刺身拼盤
十色刺身拼盤

最後飲杯她們自家制的凍蜜桃茶,唔太甜,幾好味。

賣單加一後,每人未夠$200。服務員果然計我好準,冇超出我地budget。
我地齊頭俾$200當俾tips,鼓勵一下這家有heart嘅食店。下次再來幫襯。
Other Info. : 新張期,服務員俾左張傳單我地,有coupon送我地一客"一口牛柳粒",很好食的。如果冇傳單在手,記住問下服務員有冇得送喎。
2013-06-14
$200 (Dinner)
自家制凍蜜桃茶
蕃茄蟹肉雜菜拉麵