2019-01-16
1977 views
食外賣壽司離不開都係「爭x」「元x」, 呢間係正中日本人開既壽司店(日本人老細係識講廣東話嫁!),都係做外賣為主,入面只有企位(大概5人左右),鋪位唔大,唔顯眼,行過真係會錯過!但食完呢次我一定唔會再錯過,因為真係瘋狂好味! 價錢唔貴,但CP值真係爆晒燈!呢度壽司有兩款食法,即叫即整、整定比你揀快靚正。 不論即叫即整或是整定,都係咁新鮮好味(我試過,真係試過!),分別只係多左個包裝膠。講返壽司,佢啲飯好好味,好似去左日本食壽司咁好味,淨係飯都好滿足!飯係唔會散既!上面啲料,足到一個點,蟹子軍艦啲蟹子既高度,同個飯差唔多,落足料! 總之所有野都係新鮮(包括飯,軟熟的!即使晚上去食,都仍係軟熟既飯)。炙燒壽司更係即叫即燒,oh my god! 啲芝士即到淋左但又未變形,呢個口感真係不得之了,同三文魚或蟹柳襯到一個點!仲有!佢個薑好好味,唔太辣但薑味仲保留住,平時唔食既我食左好多。佢仲有自助式既關東煮(sorry, 興奮得濟無影相),最少有8款食物,好味又特別,有款腸仔入面有條雞骨添架😂 Wasabi, 唔太辣又好特別,有咬口既! 總之係唔同啲啦! 鋪頭內仲有刺身、汽水、酒(sake為主)賣
鋪頭內仲有刺身、汽水、酒(sake為主)賣。
食完覺得妳幸福🤗 好似去左日本食野咁!
唯一唔好既就係有啲唔環保,即使係堂食,佢通常都會比膠盒。但環保人士可自備餐具及餐盒比佢放壽司。