2021-06-03
點完菜首先就送咗一個印度餐前小食papadum,配上薄荷醬無骨雞肉咖哩 Chicken curry🥘每次食印度菜都心大心細,同一款肉類都有好多唔同風味,今次唔想食太辣,所以就揀咗chicken curry。依款咖喱偏向係甜味同香料味,辣度低,適合唔太食辣嘅人👌咖喱有大約5大塊雞肉,雞肉煮至腍身配料仲有薯仔原味烤餅 Plain Naan🫓烤餅一樣有唔同嘅口味,例如洋蔥、蒜蓉、芝士、薯仔,因為諗住用嚟點咖喱,所以就叫咗最basic嘅原味,烤餅厚薄適中,最欣賞嘅地方係個烤餅帶少許嚼勁,唔會覺得乾爭爭,唔需要蘸咖喱都已經好好食!!印度芒果乳酪 Mango lassi 🥭印度菜嘅飲品同埋甜品好多時都會偏甜,但係依杯mango lassi既有芒果嘅香味,又唔會太甜,甜味啱啱好,酸甜甜非常開胃,而且好適合依家咁炎熱嘅天氣,飲一啖透心涼~~仲有一點係餐廳冇加一服務費,都幾抵食👍
無骨雞肉咖哩 Chicken curry🥘 每次食印度菜都心大心細,同一款肉類都有好多唔同風味,今次唔想食太辣,所以就揀咗chicken curry。依款咖喱偏向係甜味同香料味,辣度低,適合唔太食辣嘅人👌 咖喱有大約5大塊雞肉,雞肉煮至腍身 配料仲有薯仔
原味烤餅 Plain Naan🫓 烤餅一樣有唔同嘅口味,例如洋蔥、蒜蓉、芝士、薯仔,因為諗住用嚟點咖喱,所以就叫咗最basic嘅原味,烤餅厚薄適中,最欣賞嘅地方係個烤餅帶少許嚼勁,唔會覺得乾爭爭,唔需要蘸咖喱都已經好好食!!
印度芒果乳酪 Mango lassi 🥭 印度菜嘅飲品同埋 甜品好多時都會偏甜,但係依杯mango lassi既有芒果嘅香味,又唔會太甜,甜味啱啱好,酸甜甜非常開胃,而且好適合依家咁炎熱嘅天氣,飲一啖透心涼~~
仲有一點係餐廳冇加一服務費,都幾抵食👍