2025-02-18 0 views
無辣不歡的我🌶️終於搵到同伴同我一齊食啦!1️⃣重慶麻辣烤魚大擔地叫麻辣中辣🌶️🌶️個紅湯會帶點麻味、愈滾愈辣🥵我選擇【清江魚】肉質嫩滑、啖啖肉及少魚骨。一個烤魚已包含大豆芽、土豆片、萵筍片、蓮藕片及娃娃菜,所有配料都吸滿湯汁,所以會辣上加辣!但我就係鐘意呢種感覺🫢另外再額外加點【啫啫墨魚滑】入烤魚,會令其更惹味🤗必點炸午餐肉!口感一流😋最後必須加入稻庭烏冬🤣會變成麻辣烏冬!好美味🤤2️⃣串燒類🌟沙塵牛肉辣椒碎及香料鋪鋪牛肉上!舌頭都麻痺,但很惹味鹽燒牛舌芯牛舌燒到恰到好處,肉質很嫩冇燒乾👍🏻安格斯牛頸脊串孜然味重,肉質很厚有口感!好味😋🌟粟米墨魚餅好足料!有很多墨魚肉,口感結實彈牙,沾上醬汁更惹味👍🏻最後食完必點一碗傳統四川冰粉,冰一冰口腔😋有提子乾及花生等配料,吃下去很甜很解辣🤓而百香果水果茶很夠味,有很多百香果籽!重點係解辣🤓我朋友飲冷泡白桃烏龍茶也很解油膩感
無辣不歡的我🌶️終於搵到同伴同我一齊食啦!

1️⃣重慶麻辣烤魚

2️⃣串燒類
🌟沙塵牛肉
辣椒碎及香料鋪鋪牛肉上!舌頭都麻痺,但很惹味

鹽燒牛舌芯
牛舌燒到恰到好處,肉質很嫩冇燒乾👍🏻

安格斯牛頸脊串
孜然味重,肉質很厚有口感!好味😋

🌟粟米墨魚餅
好足料!有很多墨魚肉,口感結實彈牙,沾上醬汁更惹味👍🏻