2023-10-13 17 views
早前係中環嘅炭火地雞而家喺銅鑼灣都開左分店🫶🏻早排收工一於去啤啤佢先🍺.整個餐廳以木系作裝潢🪵感覺非常舒適😌以正宗備長炭爐燒🔥店員先會奉上一個盤上面有齊食雞串燒必備嘅調味料,包括七味粉、岩鹽、柚子胡椒、青檸同檸檬🍋非常貼心💯.之於雞又如何😲以下係當中食過覺得幾唔錯嘅😚.🍴提燈 💰$38/串近年食雞串幾興嘅一款部位, 其實就係母雞嘅輸卵管、卵巢同未成殼嘅蛋黃組成, 每隻雞只有一串!所以係非常珍貴,食落口感非常特別, 記得將蛋黃連下邊部份一野擺落口🤤.🍴雞心 💰$38/串燒得靚嘅雞心係會做到爽嫩嘅口感,呢度火喉處理得非常好👍🏻.🍴雞柳 💰$32/串師傅將雞柳燒到6/7 成熟,保持雞肉嘅嫩滑同肉汁,非常唔錯👏🏻.🍴雞腎 💰$38/串亦係小編食雞串燒必叫之一 😍 用備長炭燒出嚟零舍有風味同爽口 👏🏻.🍴雞湯💰$32飲飽食醉後記得叫返碗暖暖胃,非常醒神又香濃雞味👏🏻.整體環境同食物質素都非常對辦嘅餐廳,座位設計亦都好適合朋友/同事一大班聯誼,不妨一試👏🏻👍🏻
之於雞又如何😲以下係當中食過覺得幾唔錯嘅😚
🍴提燈

🍴雞心
💰$38/串
燒得靚嘅雞心係會做到爽嫩嘅口感,呢度火喉處理得非常好👍🏻
🍴雞柳
💰$32/串
🍴雞腎

🍴雞湯
💰$32
飲飽食醉後記得叫返碗暖暖胃,非常醒神又香濃雞味👏🏻