2019-09-07 11 views
今日同友人去左尖沙咀行街 之後因為朋友想食拉麵 所以我地試左呢間別天神拉麵我同朋友分別點左兩個餐 分別係別天神套餐 令一款係蝦味噌套餐 而每個餐都可以選擇一款小食 分別試左小龍蝦沙律同埋煎餃子豚骨湯麵先喝一口湯 果然豬骨味十分香濃出色 個人來說非常喜歡! 忍不住在嚐幾口! 湯底濃郁得來帶點鹹香 即使把湯吞了也會有餘韻質感也稠 有種「漿口」的感覺湯頭表面更泛着一層薄薄的油 聞起來很香 吃起來每一條麵都好掛湯呀蝦味噌豚骨湯麵賣相唔錯 拉麵上有大量既櫻花蝦 蝦既香味四溢 每飲一啖湯都充滿蝦既鮮味 香濃既豬骨湯底配上大量既櫻花蝦完全可以提升成碗拉麵既味道 蝦既香味更加令湯底變得鮮甜 特別欣賞溫泉蛋做得好唔錯 做到完全一咬開就流心既效果 推介呢款拉麵比鐘意食濃味既朋友小龍蝦沙律沙津入口係滿滿既小龍蝦肉 真係每一啖都食到蝦肉超級滿足 可以配埋紫菜一齊食 最特別係加左小小wasabi令到味道更加豐富特別

豚骨湯麵
質感也稠 有種「漿口」的感覺