📍 Milu Thai มิลู่ไทย 呢間人氣泰國菜最出名既係火山排骨🌋上次係銅鑼灣食完念念不忘,已經打算再去食;知道佢最近係尖沙咀開左分店,裝潢設計更見藝術風🎨牆身既壁畫令人置身於海洋世界🌊仲設有室外位置,啱曬一大班朋友黎聚會🎈🌋火山排骨 $228份量依舊驚人,大過我塊臉~醬汁有兩款可以揀:酸辣同酸甜味,朋友都食得辣就揀左酸辣味🌶️泰式酸辣汁好惹味,食落酸酸甜甜,好開胃!排骨可以一絲絲咁搣出黎食,肉既份量好多,啱曬食肉獸既我😋🦐泰式大頭蝦 $268大頭蝦份量算多,大概有8隻~肉質幾好,依然保留到蝦肉既彈性🤩仲食到好多蝦膏添!配菜有洋蔥、三色椒、薑片等等,提升左海鮮既鮮味~青咖喱既香味好強勁,個辣味亦有後勁,落左好多香料同配料~🍞蒜蓉包 $48大塊到成嚿磚咁🤣麵包外層搽滿蒜蓉再焗,好脆口!沾埋青咖哩食又別一番風味😌🥗柚子鮮蝦沙律 $98柚子味道酸甜,絕對係解膩之選😋成碟係滿滿既柚子,果肉飽滿多汁,仲有幾隻大蝦~配埋餐廳特製既泰式醬汁,好開胃🥢泰式鳳爪沙律 $88泰式鳳爪個味幾地道,鳳爪味道偏辣,但可接受!沙津菜幾多,整體個味道幾fresh~🥥椰青 $52黎泰國餐廳食飯,飲椰青係不二選擇,正
📍 Milu Thai มิลู่ไทย

泰式鳳爪沙律

🥢泰式鳳爪沙律 $88

椰青  &  青檸茶

🥥椰青 $52
黎泰國餐廳食飯,飲椰青係不二選擇,正值當造,夠曬清甜又解膩~

🍋青檸茶 $34
味道酸酸甜甜,好開胃~

⭐️好味指數: 9/10

📍 Milu Thai มิลู่ไทย (亞士厘道) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓

#尖沙咀 #亞士厘道 #milu #miluthai #thai #泰國菜 #火山排骨 #泰式大頭蝦 #柚子鮮蝦沙律 #泰式鳳爪沙律 #椰青
炒通菜
柚子鮮蝦沙律