經過柯士甸路,見到呢間*小清邁* ,一間泰式外賣小店。見到個芒果糯米飯,我已經流哂口水🤤,睇下有乜食,買返屋企做晚餐都好。見到廚房入面係泰國廚師,一定係正宗泰式風味👍。每次見到有泰式鳳爪我都會叫😂,呢度既無骨鳳爪一盒份量都幾多,食極都仲有,味道偏濃,有少少辣,好開胃。菠蘿🍍炒飯,雖然唔係用菠蘿殼裝住,但無減佢既美味,裏面有好多新鮮菠蘿粒架🤤。芒果糯米飯梗係一定會買啦,仲要要個大既,軟軟既糯米飯加上清甜既芒果肉,倒上香香既椰醬,好味道,椰醬唔會太甜幾好。試埋呢個椰汁大菜糕,個口感都唔錯。龍眼冰裏面有好多龍眼肉架,支野飲充滿龍眼既清甜😋。等既期間都有好多外賣員拎外賣,至衰我唔係住呢頭附近啦,唔係可以成日叫。

見到廚房入面係泰國廚師,一定係正宗泰式風味👍。

試埋呢個椰汁大菜糕,個口感都唔錯。

龍眼冰裏面有好多龍眼肉架,支野飲充滿龍眼既清甜😋。