2022-11-09 63 views
長沙灣有間新開嘅烤魚雞煲店,感覺好似好正宗,烤魚、雞煲、特色麻辣菜式都有!一入到來見到每枱都叫烤魚,我哋都叫咗。魚揀咗江團魚,肉質會肥美啲,魚骨都唔會好多。味道揀咗最正宗嘅香辣味中辣。先來嘅飲品凍檸樂超大杯,2人飲都得,$35,價錢超值!烤魚好快上菜,超大條,魚肉亦好掛湯,吸收晒啲精華好濃味。呢度嘅烤魚比出面食嘅更大條抵食,雖然餐廳附近都有好多其他嘅菜式,但都係得呢間要排隊!可能我係因為魚肉厚嘅關係,上菜後都要再等多陣先食得。食緊嘅同時火鍋配料都一路奉上,特別推介呢度嘅羊肉,價錢唔駛$100但就有勁重嘅羊味,抵食!牛肉不過不失,勝在份量多~粉腸、炸腐竹等嘅火鍋配料都應有盡有~

先來嘅飲品凍檸樂超大杯,2人飲都得,$35,價錢超值!

粉腸、炸腐竹等嘅火鍋配料都應有盡有~