2021-02-15 148 views
最近新開左好多羅宋湯專門店,旺角咁岩有一間,所以就諗住嚟試吓新野。位於新世紀廣場的wheat field 羅宋湯專門店,因為位於商場裏面的餐廳,環境都算不錯。我同朋友二人找了個位置坐下,餐廳經理的服務態度也很不錯,很殷勤的過來為我們點餐,給了我們餐牌後,還很耐心地介紹我們有啲乜嘢好食。我們點了兩款餐,一款是海派牛腩羅宋湯,這個海派羅宋湯套餐可以點牛肉或豬肉系列,我便選擇了牛腩,面的話就揀咗手打烏冬,小食就揀糖心蛋再加杯熱飲咖啡,十分豐富。另一款廚師推介套餐,也是海派牛腩羅宋湯,而呢一個就香煎薄牛肉脆豬仔包,也包一杯熱飲奶茶。熱辣辣的羅宋湯來到,真係好足料,好多牛腩同埋味道超級正宗,正到不得了。另外香煎薄牛肉脆豬仔包也是超級好口感,外脆內香,大大舊好好味。這次初嚐羅宋湯專門店感覺不錯,下次想喝羅宋湯一定會再來。
這次初嚐羅宋湯專門店感覺不錯,下次想喝羅宋湯一定會再來。
2021-01-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)