2020-06-28
一直都好中意食酸菜魚,但係香港要搵到好味又正宗嘅酸菜魚 都唔容易今日同朋友食飯,佢推介我黎呢間廚十三老壇酸菜魚,上open rice 睇,先知佢原來有四間分店就番朋友係灣仔返工,我地揀左銅鑼灣分店,分店就係希慎後面一條街,都好容易搵上到去,見到台台都有好大鍋酸菜魚,個鍋有成2塊面咁大我地兩個人,所以叫左份細既老壇酸菜魚 hkd 338, 仲加左寬粉 hkd 28 同鮮腐竹 hkd282個咩都想食既女仔,仲叫左 酥炸無臉男 hkd 88 & 不開心的木耳 hkd 58當然吾少得叫返2杯靚靚野飲黎打下卡喇,我地叫左芒果風味梳打特飲 hkd 30 同 巨峰提子風味梳打特飲 hkd 28講下食物嘅質素,酸菜魚好正宗, 有好多花椒酸菜, 魚肉超滑嫩,值得一讚酥炸無臉男 即係炸豬肉,好香脆,超正兩杯野飲味道都恰到好處,吾會過甜下次會再encore呢度
上到去,見到台台都有好大鍋酸菜魚,個鍋有成2塊面咁大
酥炸無臉男 即係炸豬肉,好香脆,超正
兩杯野飲味道都恰到好處,吾會過甜
下次會再encore呢度