2024-07-18
正宗越南廚師主理🇻🇳數一數二高質嘅越南菜😍值得多啲人認識🥳🥳二訪隱世小店❤️🔥特色越南餐廳#sdm旺角 #sdm越南菜 #sdm小店 #sdm油麻地 今次食咗超多樣嘢🤩🤩逐一為大家介紹💎 珍寶火車頭湯檬 $88值得一試‼️(😋:8/10)👍🏻:好足料,有好多片生牛肉🥩仲有兩片牛腩、牛丸、扎肉、白蘿蔔,湯底好飲,同平時生牛河一樣,清得嚟又可以帶出生牛肉嗰鮮味🌊👎🏿:💎 香茅豬頸肉 $68必食💯💯 (😋:9/10)👍🏻:上次試完已經好鍾意呢間嘅豬頸肉🥓今次直接叫全份小食,豬頸肉份量大,有好多片🤩🤩厚薄適中,而且外皮個邊邊真係有少少香脆😚👎🏿:。💎 香葉豬肉卷 $58值得一試‼️(😋:8.5/10)👍🏻:香葉肉卷🍖個樣最唔靚(深色嘅香葉包住)但係最令我印象深刻,加埋一齊就係唔知點解幾好食👅👅👅👎🏿:。💎 酸辣鳳爪 $68值得一試‼️ (😋:8.3/10)👍🏻:勁大碟,酸酸辣辣整得好refreshing🍀仲要冇骨係嘅鳳爪勁超級friendly容易食😍酸酸哋勁開胃🤤👎🏿:。💎 馬拉炒通菜 $68值得一試‼️ (😋:8.5/10)👍🏻:通菜炒得好好🥬好有鑊氣之餘又可以keep到通菜嘅硬度食落爽口👅👎🏿:。
#sdm旺角 #sdm越南菜 #sdm小店 #sdm油麻地
今次食咗超多樣嘢🤩🤩逐一為大家介紹
💎 珍寶火車頭湯檬 $88
值得一試‼️(😋:8/10)
👎🏿:
💎 香茅豬頸肉 $68
必食💯💯 (😋:9/10)
💎 香葉豬肉卷 $58
值得一試‼️(😋:8.5/10)
💎 酸辣鳳爪 $68
值得一試‼️ (😋:8.3/10)
💎 馬拉炒通菜 $68
值得一試‼️ (😋:8.5/10)
💎 咖喱軟殼蟹配蒜蓉包 $100
可以一試✅(😋:7.2/10)
👍🏻:咖喱好大兜,而且係偏甜嘅版本🥘唔算辣,軟殼蟹就炸得非常鬆脆🦀但粉都比較多,蟹膏就正正常常
👎🏿:蒜蓉包要加錢之餘,仲要冇咗個飯🍚份量嚟講真係好少🥹建議可以加錢係加配蒜蓉包,唔好冇咗個飯,如果唔係直程會嘥晒啲咖喱🥘
本身唔諗住嗌嘢飲,因為上次飲完覺得麻麻哋,但係今次老闆話水吧師傅有返工,好推介我哋飲生果沙冰🍌🍉🥭🥑🍍咁就試吓啦😂點知真係一試難忘‼️超級出色❤️🔥
💎 牛油果沙冰 $38
必試💯💯 (😋:9.3/10)
👍🏻:好大杯🍹🍧而且真係落足料❗️好少何牛油果沙冰🥑都可以飲到咁濃嘅牛油果味🥑完全係值得一讚😚😚
💎 芒果沙冰 $38
必試💯💯 (😋:9.5/10)
👍🏻:芒果味道不嬲都比較突出嘅🥭所以呢杯嘢簡直係好似食緊成個芒果🥭淡淡都有濃濃嘅芒果味🍹咁超級好飲🤩
環境:7.8/10
服務:8/10 (冇加一)
價錢:人均約 $100
性價比:8/10
📍 越風味地道越南料理 (旺角)
旺角砵蘭街108號地舖
可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#旺角美食 #旺角Cafe #旺角打卡cafe #旺角樓上cafe #旺角好去處 #旺角黃店 #旺角甜品 #旺角 #香港美食 #香港 #香港小店 #香港黃店 #黃店cafe #旺角好去處 #越風味地道越南料理 #越南料理