2023-06-17
喜來稀肉嘅韓式燒肉一直都係我想去嘅韓國餐廳,因為佢地嘅肉有保證之餘又唔會太貴,加上佢嘅前菜有6款任食,仲有生菜包都任攞,相比其他餐廳要每碟計,所以喜來稀肉性價比好高。當然要叫五花肉($158),燒香之後肉質好咬口哨,配埋泡菜生蒜好好味。仲有值得一讚係服務生你每燒完一碟肉,佢一定會主動帮你換燒板,非常貼心同服務好好。另外一定要嗌喜來烤肉,係招牌菜,用特別材料醃製嘅牛肉,油脂分佈均勻,又有少少果香味,好味之餘只需幾秒就可以食,好嫰滑又有肉味。再叫多個牛肉眼扒($158)雖然唔太厚身,但都肉味濃郁。兩個人叫三份肉已經好飽,再想試其他都要等下次。值得一提係佢嘅爐邊芝士蛋,同淨蛋卷都好好味,又可以refill相當抵食,我地無refill都已經好飽,最讚係佢地嘅蒜片一直係爐邊燒,烤到軟身超好食。