2018-10-21
星期日行完山,路經東大街,決定係到解決埋晚餐。大約七點經過呢間韓食媽媽,決定一試。老闆娘聽口音應該係韓國人黎,一開頭俾咗張二人枱我地,之後見我地嗌咗都頗多野就換咗張四人枱,老闆娘笑容十分好👍🏻👍🏻野食方面,我地嗌咗份牛腩片,海鮮煎餅,白飯,水冷麵同芝士海鮮炒辣年糕,兩個女仔食都幾多野下。個牛腩片都有成十塊到,配一籃生菜俾你包,牛腩片本身有啲汁,燒完配飯都幾惹味👍🏻水冷麵都幾正宗,有枝白醋俾你調味,酸酸地,蕎麥麵啲口感都唔錯,唔會太硬同太un,份量都幾多。海鮮煎餅都係正宗韓式煎餅既味道,不會煎得太硬,有啲厚度,啲料都好足👍🏻啖啖都有八爪魚粒👍🏻👍🏻海鮮芝士辣年糕都好足料,唔會剩係得蟹柳或者蝦仁當海鮮,有硯,蝦,青口同魷魚,誠意十足,味道都不錯,芝士十分多,仲要凍咗都好味,不過年糕唔太辣,唔太食到辣既朋友都可以食👍🏻👍🏻整體黎講呢間韓食都算有水準,價錢唔太貴,味道好,服務態度亦唔錯,再黎既話都可能會再黎食👍🏻
海鮮煎餅
牛腩片