2020-11-28 337 views
成日睇地鐵見到渝味曉宇既廣告,覺得好正好吸引,今日終於有時間嚟到一試!!🤩🤩今次去咗佢堅尼地道分店,舖頭無論內外嘅裝修都好有特色,紅紅黑黑,一睇就知係麻辣火鍋嘅味道。店內裝修好用心,充滿中國風,亦都坐得好舒適。舖頭衛生同埋防疫措施做足,有提供口罩袋,十分貼心。仲有印上佢地招牌既小圍裙(一次性),防止衫褲被濺污👍🏻未開始點餐前,待應就送上每人一碗冰糖雪耳紅棗糖水! 好清甜又唔膩,話係為麻辣火鍋打個底先,不怕傷腸胃。唔算好食得辣既我地揀咗鴛鴦湯底(麻辣&豬骨)。佢地個麻辣湯做到香、麻、辣,唔係死辣,平時唔係好食辣嘅我都食得好過癮!呢度食物可以叫半份,今次同朋友二個人來,都可以叫好多款,材料好新鮮,上菜速度亦好快,瞬間就嚟齊晒,方便影相🙊🙊重慶炸酥肉即食小食,點麻辣湯食仲正🤩又熱辣辣又鬆脆,超香口!!紅糖糍粑食啲澱粉質打多個底😛 糯米燒到外脆內軟,配上黑糖,米香一流👍🏻👍🏻手打蝦滑蝦滑分量幾多,囗感彈牙爽滑!鮮甜!本來想叫安格斯肥牛,但見幾貴就索性試下新嘢,點知執到寶!!🙊🙊 叫咗嫩牛肉絕對驚喜,呢款牛口感極之滑,落麻辣鍋灼上辣味簡直頂級!! 好食到忍唔住encore咗🤣🤣💯💯💯必食鴨血出名

重慶炸酥肉

即食小食,點麻辣湯食仲正🤩又熱辣辣又鬆脆,超香口!!

紅糖糍粑

手打蝦滑
蝦滑分量幾多,囗感彈牙爽滑!鮮甜!

💯💯💯必食

鴨血

出名麻辣火鍋必食!足料入味,口感滑嫩,名不虛傳😆😆

鵝腸

鵝腸灼十秒就食得,好爽口😛😛 like!!

稻田毛肚

毛肚本身大片、厚實,灼完口感冇鵝腸咁爽口

重慶耗兒魚

耗兒魚第一次食, 一片片食好方便,魚肉有一種獨特香味,都好喜歡👍🏻👍🏻而且好滑!Like!!!

田園菜籃
一籃多款蔬菜,絕對新鮮!! 食咁多肉清下腸胃都要!

曉宇苕粉

呢個係每次都必點,比一般寬粉粗,好有口感,又飽肚!索晒湯既精華😍

仲有凍豆腐& 雲吞
普通火鍋材料,但兩樣都係一樣高質,用料新鮮👍🏻👍🏻