2024-05-26
好多朋友都推介呢一間泰國菜餐廳💁🏻♀️。店內環境好舒適,好靚,感覺去咗世外桃源咁。餐廳仲有靚靚打卡位,啱晒好姊妹聚會影吓相!😎👍🏻Menu有好多唔同嘅main course & 甜品選擇。好有特色。1)馬拉盞炒通菜 通菜碧綠爽脆,馬拉盞味濃 😋炒得好入味。2)北海道帶子娘惹牛油貓耳粉我好鍾意呢個貓耳粉,有好多大大粒帶子足料👍🏻意粉又好彈牙。嗰個醬汁有少少青咖喱味道再渾入牛油。唔單止香噴噴,成個意粉都好美味好夾。真係好正👍🏻好好味,必試推介。3)香茅燒豬鞍💁🏻♀️❤️ 豬鞍肉質Juice幼嫩👍🏻。好香炭火味。肥瘦適中,好惹味👍🏻。伴碟蔬菜蕃茄仔好新鮮,薯蓉亦都好香好滑。整體配合得好好👍🏻😋 4)泰式奶茶 Thai Milk Tea泰式茶膽正,加上一大杯冰,完全冇沖淡到奶茶嘅香味。飲完透心涼。看似玻璃樽唔係好大,但都倒到兩轉,好抵飲。5)焦糖榴槤撻配雪糕淨係賣相已經嘩一聲😍📸📸📸。有淡淡嘅榴槤香味。入口好有層次感👍🏻整個甜品都好精彩好豐富😍👍🏻👍🏻👍🏻見到隔籬枱叫嗰啲都好吸引,下次一定會再嚟試。整晚食物美味。服務態度都好好。上菜速度理想👍🏻我哋邊享受美食邊傾偈,全晚都好寫意Yeah。
1)馬拉盞炒通菜
通菜碧綠爽脆,馬拉盞味濃 😋炒得好入味。
2)北海道帶子娘惹牛油貓耳粉
3)香茅燒豬鞍
4)泰式奶茶 Thai Milk Tea
5)焦糖榴槤撻配雪糕
見到隔籬枱叫嗰啲都好吸引,下次一定會再嚟試。