2008-05-02 15 views
在 29/04/2008 去了沙田吃晚餐, 當時約 7:45pm, 在新城市廣場 7 樓各食店都不見多人, 可以慢慢選擇自己喜歡的食店, 當然也不用等位啦! Thxdtsdd 及女友去到 Fish & Co, 看到店內裝修都幾靚, 侍應說他們老店在新加坡, 主要以海鮮為食材. 我們看見餐牌上的食物及價錢都可以, 如果用 HSBC 信用卡還有 9 折 (不包括套餐). Ok! 就試一試吧! 我們 2 人吃了:1. Set dinner, 揀了餐湯 (好好味, 好有忌廉味, 好濃郁, 好正!) 主菜揀了"黃金炸魚薯條", (魚柳外層炸得幾香脆, 魚肉也幾嫩滑, 加埋個汁, 幾好吃!薯條就炸得唔夠香口, 一般啦!)餐飲揀了百果汁, 略為甜了少少, 不過都 ok! 2. 另外, 我們點了一個 1 人份量海鮮拼盤 (有蝦, 魷魚圈, 煎魚, 薯條, 飯. 都幾抵食, 食物都唔錯, 當中以魷魚圈最好, 其他就一般, 不過蝦就唔好食!) 這一餐共吃了 $237.8, 因為用 HSBC 信用卡於埋單, 所以海鮮拼盤有 9 折, 價錢都可以接受, 食物大部份都唔錯, 而且客人不多, 侍應服務亦唔錯!

我們 2 人吃了:

餐飲揀了百果汁, 略為甜了少少, 不過都 ok!

這食店比較特別的地方是食物都放在煎 pan 上的.

照片可參考:
$119 (Dinner)
  • 黃金炸魚柳薯條