2017-04-06 4036 views
隊長生日飯,本來想食串燒,不過有朋友重感冒初癒,想食d清淡d既野,諗起行過K11新果個corner有間野玩系列既餐廳,朋友睇過都話食到就決定改食呢間。之前都有幫襯過港島另一間野玩山店,再次幫襯九龍既野玩田店,入去感覺舒服過山店好多,因為地方闊落,而且光猛好多,唔似山店甘黑,食到想訓覺。坐低先叫左野飲、湯同小食,我叫左杯香茅荔枝茶,味道就淡左d,不過就有好幾粒荔枝𡁻下;朋友就叫左個紫薯湯,上檯時大家都嘩然,因為個湯好紫下,飲落都好重紫薯味,紫薯迷要試!小食個黑松露甜薯好好味,粒粒蕃薯個面都被甜甜既糖漿包住,食唔停口!再叫左個焗大啡菇,都幾juicy,無話焗完乾爭爭;仲有個雜菇意大利飯同肉丸寬條麵,我會覺得寬條麵好食d,因為個麵似以前「麻布x房」既屏屏麵,即係似切碎左既千層麵,佢大大塊,可以沾到多d汁。最後到主菜黑毛豬鞍架,肉質就un左少少,不過就厚切,好襟食!相對上鍾意野玩田店多一點,由舒適既環境,到多菜少肉既菜式,田店比山店更勝一籌!
紫薯湯
黑松露甜薯