2022-05-11 1054 views
母親節前夕,同屋企幾個媽咪级食個靚飯慶祝🌟終於試到fashion walk 呢間京滬菜!佢有户外坐位,我可以私心帶埋自己個毛孩女女miumiu黎迫佢同我過母親節🤣🤣坐位係舒服既,不過當晚有少少雨,好在有大太陽傘遮擋。最重點想試既係酥香烤鴨,真心無令人失望!侍應重好細心教我地唔同部位點食最好味。最面嗰幾塊皮沾沙糖,入口真係有即溶既感覺,媽咪都話驚喜!鴨脾沾蒜茸食,又係一個新鮮既食法。姪女就全晚忙住幫大家用薄餅皮包烤鴨,忙得不亦樂乎🤣點心當然唔少得小籠包,皮薄多汁,姪女自己KO左一籠。牛肉餅都係爆汁,不過味道比唔上較九龍城,唔使encore🙈砂鍋花膠雲吞雞,湯底味道濃郁,花膠都唔係渣嗰種,夠厚身👍🏻肉類重有孜然小羊排,脆皮三支骨同松鼠黃魚。羊排一支支骨方便食,味道酥香,鍾意食羊既一定話正。松鼠黃魚炸得香脆,酸酸甜甜正好解其他野食既油腻感。甜品,杏汁高力,食落好似梳乎厘,裏面包住杏汁,幾得意,唔太甜,不過之前食得太飽,甜品相對無咁吸引了🤪總括呢餐係滿意既,下次都會再番黎食烤鴨。 難得放寬返可以7人狗一齊去街食飯,特別高興😊
母親節前夕,同屋企幾個媽咪级食個靚飯慶祝🌟

坐位係舒服既,不過當晚有少少雨,好在有大太陽傘遮擋。

姪女就全晚忙住幫大家用薄餅皮包烤鴨,忙得不亦樂乎🤣

砂鍋花膠雲吞雞,湯底味道濃郁,花膠都唔係渣嗰種,夠厚身👍🏻