2018-05-19 269 views
今年嘅母親節好特別,中菜、西餐、日本菜我哋都冇食,而我就帶咗媽咪去食好地道,好香港嘅「車仔麵」!今次嚟到位於旺角嘅「花臣車仔麵」,原來佢嘅花臣都幾多,淨係車仔麵配料都有超過50款,啱哂咁貪心嘅我!我一共叫咗15款配料,有柱候牛腩、豬軟骨、牛展、炸蝦餅、墨汁墨魚餅、日式叉燒、豬皮、腐皮墨魚條、魚皮餃、魚片頭、紫菜、芝心丸、咖哩魚蛋、玉子蛋、巨型蟹棒,再加腩汁!其中牛腩同豬軟骨真係好好食,牛腩好稔好入味;豬軟骨炆到軟硬適中,蝦餅同墨魚餅都好出色,前者入面有兩隻蝦仔;後者好煙韌,黑色好特別。豬皮好爽,又冇毛;個腐皮墨魚條炸到好脆口;魚皮餃食得出係四海做嘅;仲有個好特別嘅超長蟹棒,小朋友見到一定好開心呀!至於媽咪就叫咗11款配料,其中佢話牛孖根、牛肚同黑牛柏葉好正,牛根有嚼口;牛肚又稔又入味;牛柏葉好爽口,整體佢非常滿意!我哋仲一人叫咗一大支支裝可樂,爽呀!今年嘅母親節非常特別,有住香港人嘅集體回憶,同我未試過兩個人食車仔麵,食咗$327!媽咪,母親節快樂,多謝你,我愛你!

我哋仲一人叫咗一大支支裝可樂,爽呀!

媽咪,母親節快樂,多謝你,我愛你!
2018-05-13
$160 (Dinner)