2019-11-11
星期日落左堂就會搭船⛵️去尖沙咀食飯,一來過海,😋二來尖沙咀多d野食。加拿芬道個邊會比較多野食,再厚福街就係尖沙咀嘅食街添啦。😍H8呢到有好多高質餐廳,平時放工食就梗係唔平啦,但依加lunch time 就可以去食佢地嘅lunch set nah。😂今日我地就去左21樓嘅本陣食🤤燒肉午餐。佢個lunch set 價位都幾ok,有唔同類型嘅肉類set,每個lunch set 都會有⭐️前菜、湯、飲品同甜品。係高質食府到食lunch 性格比會比較高,這是常識吧。佢呢到有tatami 同卡位,我想望景,所以就揀左tatami位。😊我地叫左個$149特上午市燒肉定食。⭐️前菜芽菜落左黑椒調味,所以都幾好味。⭐️蛋花湯🍳除左蛋之外,佢仲有昆布、菇片、蔥等等⋯⋯湯都好高質啊!⭐️牛肉🥩就咁睇好似好普通,但係燒起來同食落就真係好感動!燒嘅時候,好清楚見到佢d脂肪同肉嘅比例接近一比一,食落去第一啖,除左「嗯」🥰都講唔到其他野,脂肪係我個口到溶化左,再送啖白飯,超級滿足!⭐️飲品蘋果汁🍹橙汁佢個橙汁有果粒啊!⭐️甜品最後呈上甜品,真係大滿足!🍦P.s 呢到嘅服務員態度好好啊😊
😊我地叫左個$149特上午市燒肉定食。
⭐️前菜
芽菜落左黑椒調味,所以都幾好味。
⭐️蛋花湯🍳
除左蛋之外,佢仲有昆布、菇片、蔥等等⋯⋯湯都好高質啊!
⭐️牛肉🥩
⭐️飲品
蘋果汁🍹橙汁
佢個橙汁有果粒啊!
⭐️甜品
最後呈上甜品,真係大滿足!🍦
P.s 呢到嘅服務員態度好好啊😊