2022-08-28 990 views
呢一間米線,由讀書果陣已經開始幫襯,係由兩位老人家經營,當時既味道係我心目中頭三好食既米線鋪頭,佢特別係在於個湯底,係其他米線鋪係搵唔到既味道,佢既麻辣湯底係會有少少豬肉碎同花椒碎,食完個嘴唇係會有螞蟻行過既麻辣感覺呢兩年去到發現唔見兩位老人家,原來已經轉左手,轉手初期味道仲保持到原版既9成質素,但每過一排去食,味道又再差左轉手係多左選擇,有飯同下午茶咁岩下午茶時間去到,就叫左個雞肉米線(中麻辣)+ 凍檸茶落單後唔洗3分鐘就上齊食物,米線一食就知係煮定,唔好話口感,因為係冇牙都食到既軟硬度,雞肉有5-6片,有少少柴湯底方面又再差左,連原本既豬肉碎同花椒碎都消失左,湯冇之前咁香亦冇出現螞蟻既感覺總結黎講,價錢唔貴,但味道亦冇之前既好,經過可以一試,特登過去就不了

轉手係多左選擇,有飯同下午茶

咁岩下午茶時間去到,就叫左個雞肉米線(中麻辣)+ 凍檸茶