原本位於荃灣廣場嘅分店開始覺得水準下降 然後到佢搬遷咗嚟海之戀 再食返有竟然有驚喜嘅感覺 今餐菜式水準都係中上 唔錯🙆🏼‍♀️-✏️Impossible Cheese Quesadilla ($288)墨西哥烤餅🌮跟著潮流 推出impossible meat素食版本! 每件份量超大 餡料好足 採用素肉都同樣好香 芝士份量俾好多 但係真係要趁熱食 凍咗芝士口感差好遠🙈〰️✏️Fork-Tender Ribs with Classic BBQ Sauce (full-$378)必叫嘅ribs🐖一樣係好惹味 個肉係一叉就可以同骨分離 懶人啱曬 撕扯嘅牙力都慳翻我鍾意😂〰️✏️Salmon Fettuccini ($328)另外大推每次都叫嘅三文魚意粉 唔好睇好似好普通嘅菜式 但淨睇三文魚柳原條上 勁厚肉之餘 重點肉質保留到內汁同好嫩嘅口感😻好想知點樣先可以煎到咁😂〰️✏️Rib Eye ($368)肉眼扒🐮係咁多樣入面我排最後 係好食過佢嘅西冷牛扒 煎到肉呈粉嫩色 而且鎖住肉汁但某啲部份都係有少少帶筋味道其實OK 但冇話下次好想再嗌嘅感覺🤣〰️✏️Smoked Salmon Caesar Salad ($218

〰️
✏️Salmon Fettuccini ($328)

〰️
✏️Rib Eye ($368)

〰️
✏️Smoked Salmon Caesar Salad ($218)

沙律就不多作介紹啦🌱不過想講佢嘅菜真係好新鮮爽口 而且smoked salmon抵叫㗎 四大朵🐟花其實內裏卷咗好多塊三文魚🐟🐟🐟
〰️
每次黎都係主要食佢嘅正餐 從來冇話對佢嘅甜品有勁大期望 今晚同行有人想試個睇落好邪惡嘅芝士蛋糕 就抱住'試下囉'嘅心態🤣點知竟然出乎意料地 我覺得勁好食🤭😂
✏️New York Cheesecake ($88)

首先份量已經令我驚訝🙀超大件 而且好高身 有我3/4隻手掌咁高 面頭淋咗黑莓醬同埋灑咗少量糖霜忌廉芝士好濃郁🤪質感好creamyyyyy!睇張相都應該睇得出 個橫切面有種滑luetluet嘅感覺😻甜度非常適中添啊

佢餅底份量同芝士蛋糕嘅比例較極端 只係勁薄薄一層係底 驟眼睇以為成舊都係芝士咁🤣質地偏淋但牛油香幾突出😌

雖然佢芝士份量咁咁咁咁多但我覺得出奇地唔算膩啊 有種好順口嘅fee😻本來仲懶細食話只係食一啖 結果清咗勁多兼包底🤣女人💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
  • Impossible Cheese Quesadilla
  • Salmon Fettuccini
  • New York Cheesecake