2019-04-25 441 views
每次經過慶麵都見到出面排哂隊,又見鋪出面貼左好多訪問報道,所以一直都好好奇係咪咁好食呢。今日見唔係太多人排隊,就諗住黎試下。喺門口等緊時候,個侍應已經比定張menu單,所以入去坐底等左無耐已經有食物上檯。我叫左紅燒豬軟骨撈麵。麵同豬軟骨係分開上,分量都幾足夠。覺得佢啲麵幾好食,都幾彈牙。啲豬軟骨嘅醬汁甜甜地咁,再撈落啲麵度真係好正。我都撈左大半碗醬汁。不過豬軟骨方面就覺得如果再煮淋少少會更好。除左個麵之外佢仲包左一罐飲品,都係可樂、雀巢檸檬茶嗰啲。整體黎講,覺得依個麵真係幾好食,如果我下次黎都會再encore。見到隔離好多檯都有叫生煎包,佢個包底煎到好焦脆咁,望到都覺得好吸引,下次一定會點黎試。

2019-04-23