2023-07-03
去到連假最後一日同朋友食好西 🍻呢間唔係新野,但係我自己就係第一次試~A La Carte menu好多選擇! 不過如果想食無限re-fill青口就一定要全枱叫一樣,我地決定all-in青口就無叫其他野啦😆所以以下係青口既詳細分享😂=====Mussels Madness Monday $255/head每一日都會有一款Special Dish而逢星期一就係All You Can Eat青口!🍽總共有6個味選擇:House, Laksa, Hoegaarden, Mediterranean, Marinière, Provençale 每份餐都有一份青口、 一件sourdough bread、同一包薯條除左青口可以無限refill, bread and fries都係可以的!!個人覺得青口真係唔錯! 好大隻、好乾淨、好滑、唔腥,同出面食真係唔同, 經常性食到既青口都係好細粒同埋有一浸味,寧願唔食,但係呢間真係令我覺得可以encore!🤭🌟House 呢款係類似白汁,味道濃郁,好creamy,有洋蔥同少少青蔥係面,好香,個汁點麵包係一流!🌟Laksa 係最濃味既一款,除左House之外其
=====
🌟Laksa 係最濃味既一款,除左House之外其他sauce都係比較稀,做到喇沙既神髓,有咖哩香同椰香,配埋青口好岩,完全唔會覺得有腥味
🌟Hoegaarden & 🌟Marinière (white wine) 酒精同海鮮個人覺得不嬲都好夾! 酒精仲可以去咁d腥味~
本身自己都鐘意Hoegarrden所以有d期待,有Parsley同洋蔥一齊煮,味道都唔錯! 青口本身都淡口,呢款有啤酒味得黎唔會蓋過左本身青口既鮮味! Marinière (white wine) 白酒都係一個烹調青口最common既一個煮法,呢款都好食,同Hoegaarden比較會淡d清d,有好淡好淡既酒味~ 比較fresh ~
🌟Mediterranean 地中海係咩味真係有d抽象😂呢款有洋蔥同埋乾香腸既粒粒,有一種特別既鹹香味同埋少少蕃茄味
🌟Provençale (普羅旺斯style蕃茄味) 呢款就真係似係蕃茄湯既味啦🍅所以就正正常常不過不失,如果鐘意蕃茄既人都會鐘意,因為蕃茄同海鮮照計都唔會出事~
自己最鐘意Laksa, Hoegarrden同埋House🤣
而佢個薯條都係亮點之一🍟好脆! 由頭食到落尾食緊同一包都係咁脆,到我走果陣都係脆住! 但係真係食唔到refill唔到😂
亮點之二係個Sourdough bread!!!🍞麵包有煎過,熱辣辣外脆內軟,好煙韌,佢點埋house果個白汁真係完美,所以最後都忍唔住叫多一份 House味既青口配個包👅
最後食左4份青口3片包😂😂呢個就係覺得好食既最佳證明🍸