2020-01-05 300 views
早已係家人朋友口中聽聞敏華冰廳有唔錯嘅水準,今日同男朋友經過如心廣場,見到有敏華冰廳,而條隊龍又唔多人,所以就決定食e間。等左 around 15分鐘廳,就有得入去餐廳坐低叫野食,餐廳雖然客流量多,但侍應嘅服務態度都唔錯,唔會黑臉,值得一讚本人超級鐘意食常餐,每次去茶餐廳食野,必定要叫常餐。今次我就叫左個豬潤牛肉湯通粉,煎蛋多士,我男朋友就叫左個本餐廳其中一樣熱門菜式,黯然銷魂飯。我最鐘意食佢個通粉,好多料,不過如果個湯底再濃d牛肉豬潤味,個濃味程度去到深水涉間維記豬潤牛肉米粉果個咁,就會有100分。同埋佢塊多士好過太興塊多士好多,同一集團,真係一分錢一分貨,常餐整體質素已經超出左我個 expectation 喇而我男朋友個黯然銷魂飯,我食左塊义燒加啖飯,好好好好味!香葱油,甜豉油蛋汁配一啖飯同埋厚切梅頭肉叉燒,好正好正好正。肉邊燒得焦脆,咬開即嘗到滿滿嘅肉汁同埋脂香,絕對對得起黯然銷魂之名。

• 黯然銷魂飯
  • 常餐