2021-10-10 282 views
老公想吃燒肉,但老實說好吃的又要等勁耐誤打誤撞下search到呢間燒肉就膽粗粗去食估唔到有驚喜,因為首先個好處係,唔使等已經可以入去再加上啲位好闊落做咗人呀爸呀媽就係咁你總係想搵啲坐得舒服我係佢樓下已經收到張佢地嘅leaflet寫住二人同行就送佐賀和牛所以我一嚟都幾厚臉皮問係咪有,侍應都幾大方話係啊, 有啊~ 即係都唔會黑哂面咁,喂,服務真係算唔錯。由於我老公請,咁我揀最貴嘅SRF極黑和牛小排嗰個餐,貪佢開哂124品嚟食係餐前最鬼鍾意佢地個碟,好鬼貼心咁有個隔油架係個碟度,食燒肉我都想隔下油,掠一掠啲油架嘛~  呢個真係想俾十個like ! 其實佢地出面都仲有啲飯啊、魚旦啊、沙律啊、雪糕啊 係出面張枱,但其實你淨係食嗰124品都真係已經夠,quota真係唔好放係呢啲地方。燒之前我地點咗啲蔬菜啊~ 南瓜沙律嚟佐一佐個胃,真係唔錯啊!!! 南瓜mix咗少少蛋沙律,真係幾開胃。啲蔬菜係新鮮到我之後再多點了一round ~ 除左呢排咁壯觀嘅雪櫃,我個餐已經包咗啤酒同清酒任飲,但我呢個洗錢嘅女人係唔心熄嘅。所以就order咗$24一枝嘅梅酒,店方除咗斟好俾你,仲會俾枝梳打水俾你咁正。第一樣燒肉嚟
估唔到有驚喜,因為首先個好處係,唔使等已經可以入去
再加上啲位好闊落
做咗人呀爸呀媽就係咁
你總係想搵啲坐得舒服

第一樣燒肉嚟係呢客「壺漬封門柳」,店方對點呢客封門柳嘅客人都會安排同事去燒

侍應生話要燒到好似個donut形咁,仲要唔好太熟,入口又真係好驚喜,因為都真係幾甜,肉質鬆軟。

之後,終於盼到送俾我地嗰客佐賀和牛,老實講個擺盤唔錯,同埋都有5塊唔係hea你
但可惜嘅係其實除咗本身有牛味真係普通,幸好有佢地啲調味醬料調下,侍應生講到係師傅親手炒啲燒肉鹽啊,  都係加份位。

跟住呢盤野算係好唔錯,我地梗係點咗SRF和牛嚟試,唔係叫呢個餐做乜啊

食完之後,我想話早知唔叫其他,真係完全比下去啊~  真係和牛係食得出架!!! 幾乎入口即溶嘅口感,呢個叫5碟真係番本!

唔講太多長篇大論,最後埋單大約482 一個人,我覺得係有和牛嘅情況下,已經值回票價,同埋坐得舒服真係已經係賣點。
2021-10-06
$481.8 (Dinner)
Celebration
Anniversary