來呢間餐廳食飯都係因為俾佢食評話好好客戶服務吸引到,所以就黎試吓,果然冇講錯!原本諗住慶祝細佬仔聽日就出世,就搵一間屋企附近但格調好feel嘅餐廳同太太一齊燭光晚餐慶祝,點知勢估唔到細佬仔唔肯比飽飯我同媽媽食,只係食咗個頭盤然之後太太就喺餐廳度穿咗羊水,跟住就咋咋淋要入醫院開刀生仔,當刻老闆其實已經煮好左個主菜就上枱之際,我就走入廚房同老細講唔好意思要即刻入醫院生仔食唔到啦,仲諗住即刻埋單走人,點知個老細叫我地即刻去醫院,仲唔肯收錢,其實都真係好唔好意思,但冇辦法當刻要即刻走人。第二日當所有野穩定左之後諗住返去餐廳度同老細講聲唔好意思,同埋咗張單佢,點知個老細死都唔肯收錢,仲話下次叫我地一家大細去佢嗰度食飯,仲要佢請,我心諗唔係啊嘛?!邊度有一間餐廳會咁重視食客嘅體驗呢,大家素未謀面,但竟然會將食客當係佢嘅朋友,坦白講係香港做餐飲業真係好難搵到咁樣嘅餐廳。雖然只係食咗佢個頭盤(凍豬手配那個酸汁味道不錯),其他乜嘢都冇食過,但我相信一個真心重視食客體驗嘅廚師煮出嚟嘅食物一定會係有水準嘅!真心讚!

2018-01-17
Type of Meal