2020-11-16
同先生約好收工嚟個Happy Friday之前佢一早Book 落位打算一齊食下日本餐廳再一次食左當去左日本旅行啦餐廳位於油麻地家樂坊8樓門口仲未有正式招牌因為訂左位, 所以我地一去到就可以入席入座起計兩小時內還枱玄關位有月亮內佈置,幾有氣氛枱與枱之間都好闊落,感覺唔錯我地嗌左2個Set B - M5澳洲和牛燒肉放題,每人大概488元另外加左2個無酒精無限暢飲,每位38元侍應就話當日有優惠,可以免費升級左做M9 澳洲和牛我地當然開心啦眨下眼,食物就送到了侍應先為我地燒左4塊肉,有話畀我地知要點燒不過個人覺得佢燒得熟左D,牛肉食落有D老之後交返畀先生燒,即刻好味好多(佢平時煮開野食)不過味道都係偏淡口,要加鹽先香D我最欣賞佢個刺身拼盤,好新鮮,份量亦足夠最後呢個甜品,同樣令人眼前一亮係日本直送蜜瓜、提子,仲有2件小蛋糕配綠茶直係飽到上心口心得分享:1. 套餐包送幾件壽司,個人覺得唔係特別好食,如果可以忍下口唔食住,應該可以留肚食多少少其他野2. 本來以為2個鐘好趕,不過實情係我地食左1個鐘多少少已經飽晒,所以又無太大關係3. 唯一缺點,係仲淨返超過30分鐘時,侍應就已經叫我地last or
打算一齊食下日本餐廳
再一次食左當去左日本旅行啦
餐廳位於油麻地家樂坊8樓
門口仲未有正式招牌
因為訂左位, 所以我地一去到就可以入席
入座起計兩小時內還枱
玄關位有月亮內佈置,幾有氣氛
枱與枱之間都好闊落,感覺唔錯
另外加左2個無酒精無限暢飲,每位38元
侍應就話當日有優惠,可以免費升級左做M9 澳洲和牛
我地當然開心啦
湯底
刺身拼盤
侍應先為我地燒左4塊肉,有話畀我地知要點燒
不過個人覺得佢燒得熟左D,牛肉食落有D老
之後交返畀先生燒,即刻好味好多(佢平時煮開野食)
不過味道都係偏淡口,要加鹽先香D
我最欣賞佢個刺身拼盤,好新鮮,份量亦足夠
日本直送水果甜品拼盤
係日本直送蜜瓜、提子,仲有2件小蛋糕配綠茶
直係飽到上心口
心得分享:
3. 唯一缺點,係仲淨返超過30分鐘時,侍應就已經叫我地last order,感覺被催促要埋單,感覺有少少突兀
4. 唔好打算Walkin,訂位先嚟就唔會失望啦