2023-01-06 1981 views
星期六日尤其是大時大節,搵餐廳食飯其實都唔容易,好多地方尤其是啲大商場都會好多人,但係一啲 商業中心區,因為主要做上班族生意,星期六日以至大時大節,反而容易搵位喎,就好似圓方商場咁就係啦,放假嘅時候商場裏面嘅餐廳有好多人,但係 ICC 樓下嘅 Civil Square 就會相對少人啦,呢日都係星期六晚,記得當時都係臨近節慶,同朋友約咗去西九玩,之前就去咗 Civil Square 呢間餐廳度食飯,呢度有好多唔同菜色嘅餐廳,同埋有好多戶外座位,可以帶埋自己嘅狗狗 一齊去食飯,我哋嗌咗一個肉眼扒,肉質豐厚,另外有嗌咗一個羊架,擺得好精緻,完全冇蘇味,肉質好鮮嫩,另外叫咗個大蝦意粉,除咗大蝦之外仲有好多蝦肉碎融入意粉入面,令到意粉口感豐富咗,當然唔少得一盤生蠔啦,不過號就唔係好肥美,前菜方面就點咗水牛芝士,成個環境都好舒服好 Chill,最緊要係星期六日大時大節容易搵位嘛。
2022-09-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)