2023-07-30
星期日同媽媽去銅鑼灣購物,順便就同媽媽去食吓嘢。今天選擇帶媽媽試吓一間Western x Asian為主嘅餐廳。餐廳環境簡潔、舒適,裝修是歐陸風,以灰色、白色為主。店內燈光柔和,氣氛浪漫,餐廳還有播著輕鬆嘅音樂,感覺治癒。😋是日選擇: 1️⃣香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁🍽肉眼扒好大塊,選擇了五成熟,肉質粉嫩、無筋、有肉汁,配上韓式燒汁,令肉眼扒口感更豐富。伴碟還有熱辣辣薯條,香脆可口。2️⃣香煎加洲爐魚柳配鮮蝦蕃茄忌廉汁🍽爐魚煎得剛剛好,新鮮魚香,皮脆肉嫩。鮮蝦彈牙鮮甜,配上薯蓉蔬菜,感覺飽肚又健康。3️⃣精選餐湯🍽是日餐湯是忌廉磨菇湯,湯好大碗,湯汁順滑,磨菇味濃郁,飲完好滿足。4️⃣芝士蛋糕🍽芝士味濃郁,不會太甜太膩,飯後甜品啱晒。5️⃣朱古力慕絲🍽朱古力香濃,這款甜品啱晒喜歡朱古力嘅我。6️⃣蘋果汁🍽香濃蘋果味,凍凍地,夏天飲好爽!7️⃣紅莓汁🍽酸酸甜甜,食完嘢飲,感覺消滯。
😋是日選擇:
1️⃣香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁
2️⃣香煎加洲爐魚柳配鮮蝦蕃茄忌廉汁
3️⃣精選餐湯
4️⃣芝士蛋糕
🍽芝士味濃郁,不會太甜太膩,飯後甜品啱晒。
5️⃣朱古力慕絲
🍽朱古力香濃,這款甜品啱晒喜歡朱古力嘅我。
6️⃣蘋果汁
🍽香濃蘋果味,凍凍地,夏天飲好爽!
7️⃣紅莓汁
🍽酸酸甜甜,食完嘢飲,感覺消滯。