2018-02-01
同友人食生日飯, 想搵間好D既西餐廳, 之前食過呢間覺唔錯, 問過壽星仔意見話OK咁就BOOK枱食飯升降機6字打開門就係餐廳, 面積唔算太大, 但燈光氣氛不俗一大個餐牌設有散叫, 種類選擇包括小食, 主菜, 甜品及飲品亦有套餐供應友人提議散叫, 當然無問題啦先黎個沙律開下胃, 呢個係芒果甜蝦沙律 ($88), 賣相靚仔, 以甜蝦圍邊, 中間以沙律菜為底, 再有芒果及三文魚子作配菜甜蝦食落比較膠口, 唔係太夠凍, 芒果甜美配合三文魚子既卜脆感, 幾種口感混為一口!小食點左呢客串燒醬油鷄肉 ($48), 一客有兩串, 啖啖肉無骨附有酸椒醬, 辣度都可以睇少, 但食起黎令鷄肉更加惹味, 鷄肉肉質嫩滑, 好味道!壽星仔係牛魔王, 鍾情牛肉, 呢客燒安格斯肉眼扒 (10 安士/$308)就成為佢既生日主菜10安士絶對對眼, 肉質切起時已感到佢彈性, 落了七成熟柯打, 切開仍然見到微紅色, 肉汁不斷流出黎, 配埋紅酒燒汁食, 10安士好快比KO!我就要左呢客玄米茶素麵佐慢煮鷄肉 ($108), 玄米茶另上!食時將熱既玄米茶倒進, 味道感覺似食緊熱版既"冷素麵", 有紫菜及黑芝麻既香味, 食落清淡得
升降機6字打開門就係餐廳, 面積唔算太大, 但燈光氣氛不俗
亦有套餐供應
友人提議散叫, 當然無問題啦
食時將熱既玄米茶倒進, 味道感覺似食緊熱版既"冷素麵", 有紫菜及黑芝麻既香味, 食落清淡得黎比人舒服感覺
素麵柔滑, 份量都唔算少
另外個慢煮鷄肉切成薄片, 入口嫩滑同食到陣香味
侍應不時主動加暖檸水, 壽星仔滿意呢一餐, 可惜佢被10安士牛扒KO左, 未能食埋甜品, 幫我慳左荷包!