2011-09-01
經過門口見到張menu d野幾吸引,如果係用正常人正常料正常方法去煮menu入面既野,絕對唔貴。第一個order係煙肉蝦pasta,一個會入下廚房既人類都好難煮得差既野。呢間餐廳選用左平日去大排檔同屋村酒樓要黎整蝦仁炒蛋既水味蝦,味道同水差唔多。醬一定又唔係新鮮。好濃煙肉味但整個菜根本同蝦無乜關系,只係多一舊無味既野比人咬下。另一個係南瓜海鮮risotto,個味唔錯,但一樣同海鮮無關系,因為用水味蝦同水味帶子煮個汁。最緊要個飯本身係軟到入心。我想問個廚到底食過未?煮到完全過晒火。最後芝士焗西蘭花,最。呢個lunch埋單二百五十幾。如果咁既質樸餐廳都可以響大商場生存得到,香港飲食業真係無得救。一向我都唔睇食評唔寫食評。為左呢間野我要開一個號出黎寫,因為實在太過份。究極難食!!
最後芝士焗西蘭花,最[正常]。呢個lunch埋單二百五十幾。