今日同朋友在深水埗搵食,見到屋企附近的三拍子扒房終於少人排隊啲,以前岩岩開張食過2次之後一直太多人排隊食唔到,今日終於可以再食!雖然係咁,但我地都排左大約20分鐘先買到飛入座,我買左三拍子$109/300g,加個可樂$15。入座後就第一時間拎沙律同湯,沙律無變,都係椰菜加芝麻醬,湯就有改善,飲得出係用牛骨煲過,好過以前勁淡。好快就有得食,但一拎起就心知不妙。。。塊板唔熱既?坐到埋位,塊扒只有一成熟,點樣可以煮到佢熟晒呢?呢點係比我岩岩開舖食既時候差左既地方。唯一稱讚既係塊扒仍然係一貫水準,牛味濃郁,肉汁豐富,亦無乜筋,影左幾幅相俾大家參考🤗🤗🤗總括而言,塊板既熱度要改善,始終賣點係塊石板,不過牛扒水準同性價比仍然係高,相比其他牛扒店仍係值得再去既牛扒店!👍🏻

三拍子牛扒
2019-08-23
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
三拍子牛扒