2023-03-15 76 views
大圍油站對面有好多食店選擇,我同朋友平日夜晚係附近搵到呢間西餐店,門面裝修已經同其他食店與別不同,是說明他們做西餐的心意。入到門內既格局亦甚為獨特,已經多年無見過如此堂皇既水晶燈擺設懸掛係天花啦,樓底頗高,唔會令人感到侷促。兩個人,一份前菜,兩份主食,共三份食物,份量剛剛好。意式田園沙律配煙燻鴨胸 $89沙律方面,只要係食材新鮮其實就已經好ok, 所以呢道沙律🥗亦無咩挑剔😀波士頓龍蝦配意大利粉$189黎到主菜,呢道係我特別期待既食物丫!見到好多食評都讚👍🏻!果然龍蝦大大隻,長過我隻🖐🏻呀,有濃濃cream蓋滿龍蝦表面,大大啖肉呢😌意大利粉🍝就中規中矩,整體來說亦是不錯!烤露荀煙肉雞卷$199愛肉之人要食,雞肉與煙肉捲埋一齊,襯上sauce, 咬開啲肉汁好juicy!不過話就話啖啖肉,伴菜亦好有心思,會有沙律菜均衡返,同埋有薄片焗薯襯底,令成道菜既口感、肉菜比例平衡返。

兩個人,一份前菜,兩份主食,共三份食物,份量剛剛好。

意式田園沙律配煙燻鴨胸 $89

波士頓龍蝦配意大利粉$189