2023-02-07
點樣食推介✨⭐️Cafe裝修嘅印度餐廳⭐️⭐️尖沙咀印度菜⭐️Tagline Restaurant and Bar 地址:尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓🍖Butter chicken $138 (7.5/10)其實印度野真係好好食,好啱鍾意食烤肉同埋麵包嘅朋友,而黎印度餐廳必食item一定係butter chicken,最鍾意食肥西嘅番茄香料butter醬😋😋,嗌埋煙韌嘅naan點黎食就係perfect match! 依度嘅butter chicken係偏濃番茄味,酸勁夠,面頭仲有層融化左嘅牛油,雞肉肉質都合格,算濃香料味,yummmm🥰🍖Truffle Naan $48 (7/10)今次已經係二訪tagline,上次嗌Mix Bread Basket份量太多,食到我不要不要😂,今次嗌返單份,但整naan個師父好似計錯時間,舊naan烤得唔夠透,食落仲有少少麵粉嘅紮實口感,上次食嘅garlic naan真係都幾出色的🥹,好彩黑松露嘅香氣搭救🍖烤雞肉串 $158 (7.5/10)依兩串野應該都係tagline名物,個個都會嗌咁濟,醬汁上會比較酸酸甜甜一點,有d紅青椒做點綴就冇平時bbq雞
⭐️Cafe裝修嘅印度餐廳⭐️
⭐️尖沙咀印度菜⭐️
Tagline Restaurant and Bar
地址:尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓
🍖Butter chicken $138 (7.5/10)
🍖Truffle Naan $48 (7/10)
🍖烤雞肉串 $158 (7.5/10)
依兩串野應該都係tagline名物,個個都會嗌咁濟,醬汁上會比較酸酸甜甜一點,有d紅青椒做點綴就冇平時bbq雞咁膩,果然受歡迎係有原因的
🍖Lamb Seekh Kebab $148 (7.2/10)
食開印度野就知佢地d羊腸係鮮紅色的,但佢地menu係淺色嘅,搞到隔離枱以為上錯🤣🤣,而印度bbq羊肉腸都係一如以往咁重香料味,其實我覺得好重孜然味,係幾重口的,滴d檸檬汁會更好入口
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️ (滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
食印度菜切忌眼闊肚窄,其實嗌三款已經飽到癲左🥵,順帶一提依度嘅裝修都好適合朋友聚會黎
人均:$200
服務:(7/10)