2018-04-01
今日下午16:15嚟到,店內得一檯客人,坐低諗住嗌佢熱門食物: 烏龍茶焦糖炖蛋,雜果窩夫及朱古力奶昔。 點知店員話: 沒有烏龍茶味炖蛋,介唔介意原味; 窩夫唔夠貨,全部都冇; 朱古力奶昔冇曬,介唔介意轉綠茶奶昔。 於是帶著遺憾的我們轉了食: 三重奏(原味炖蛋+Tiramisu雪糕+梳乎厘),朱古力心太軟。⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱ 經過一輪漫長等待,三重奏終於到咗,賣相還好,但食咗一啖梳乎厘後,大感失望,完全無法接受其味道,死甜之餘仲要有啖燶味🤢; 再食一啖炖蛋後,感到極度不安,炖蛋有股吞拿魚味,懷疑廚具共用沒有洗淨🤮; 最後食啖雪糕,好彩雪糕正常。⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳ 本以為依碟三重奏的等待時間長,點知原來朱古力心太軟更耐,等到17:45,我已經按捺不住,問店員再需要幾耐,店員話 “就到就到”,點知等到18:00仲未整好。我問店員: “我地嗌咗個朱古力心太軟整好未”,店員話 “1分鐘”。 點知,等到18:15先整好,一上碟,心太軟乾到個外層碎裂,心太軟不流心,真喺可以用”極度差”去形容。
⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱⏱
⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳⏳
食物質素差,唔緊要; 烹調速度慢,唔緊要; 店員態度差,先至最可悲。全程2小時,只order咗兩樣甜品,一聲唔好意思都冇。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
真喺實在太出乎預料外地差先促使我寫依篇食評,希望大家入去前三思,真心唔想有更多人中伏🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻