(Non-member)
平時成日睇人地寫的食評,拎下料先去食飯,從來都只係想寫,但一直都無動手,但今次真係頂唔順,食完飯已經想即刻寫,實在要感謝陳小姐的「鼓勵」認識此店係因為陳妙英、係因為間野曾經被劫,一直認為名人開的食店唔差得去邊,皆因老細有頭有面都唔想整臭自己個大名,點知原來真係所有野都有例外。先講訂位,我地一行8人去左大圍的分店(其實都唔只呢間有問題,之前已經聽人講其他分店的「好」野,只係唔信走去試下。),星期六去預左人多已經訂定位,朋友下午已經打去訂位。我地比原定時間早左15分鐘到,去到要等都唔奇,皆因係我地早到,等下都無所謂。點知,等等等等等........... 等了又等,一時話有人埋緊單好快,一時又話已經執緊好快,點知都係等等等,walk-in的客比訂左位的仲快,都唔知點解要訂位。好聲好氣問門口個招待員,個女人不但態度差,且非常無禮貌,仲要同你理論,9位walk-in的比8位訂座的快,因為人地係9位,實在不知所謂,睇唔出8位同9位張table爭得幾遠,等位時已一肚氣,原本有朋友話走,但又有朋友認為都等左咁耐,加上星期六去其他地方再搵可能仲耐,於是只好繼續等,終於一行8人等左成45分鐘先有位。入

入到去,仲衰,等成10分鐘都無人理我地,終於有朋友忍唔住發火,搵個部長來先有人理下。點左菜後d野好快到,但除左小籠包外,其他都唔熱的.......

小籠包: 可接受,亦是全餐比較ok的
叉子燒餅: d料完全無味
松子桂花魚: 前所未見咁細條,成舊水的桂花魚可以細成咁,真係奇景
酸辣湯: 既不酸且不辣,水稀稀
花鵰醉雞: 確實係冷盤,在雪櫃拎出來即賣
上海粗炒: 油浸一樣
炸春卷: 正名該為炸春卷"皮"
擔擔麵: 全無花生味
高力豆沙: 食到豆沙話你好彩

陳老闆,希望你有機會睇到呢個食評,雖則知你只係其中一個老闆,但我地d食客只係識你只好入晒你數啦! 雖然我地已經講左唔會再有下次再幫襯,但都唔想有其他食客再受難。服務員唔該你train過,尤其係門口0個個,唔該你請過,比d客第一印象已經咁差,大把人已經走左,廚師唔該再搵過,再係咁落去,連單生意都要再搞過。
2009-04-04