2020-07-08 649 views
下午同同事去咗荔枝角食越南河粉-越南河粉專門店,這裏是同區少有的越南菜館,下午人龍很長,而且必須等齊人才可入座。今日我點左例牌生牛肉湯河,湯底依然出色有牛骨熬出的甜味,湯頭顏色透徹,味道清淡但滲出濃郁牛味道,加上清甜的洋蔥,非常好味,絕對不是味精嘅味道,吃完下午不會口渴。味道正宗有越南風味,加上配菜-九層塔、青檸檬,辣椒及芽菜更添香味,可惜沒有鵝蒂香葉,唔係就100分。其他同事點了熟牛肉湯河配水晶香茅豬扒米紙卷,味道都不錯。普通生牛肉湯河套餐加熱飲都係$53經濟實惠,水準甚高,值得推介,加$6仲可以餐飲轉特飲。此店剛剛翻新完成,有新裝修,但解決不了空調的問題,就坐門口位置通常比較熱,但坐在後面位置,冷氣又非常冷,好難令人適應。
其他同事點了熟牛肉湯河配水晶香茅豬扒米紙卷,味道都不錯。
2020-07-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)