2016-12-27
佛跳牆呢一個名已經頭精彩,如果用佛跳牆來做火鍋湯底你話係咪10分驚喜呢?今次嚟到山林道嘅呢一間火鍋酒家,俾佢嘅佛跳牆湯底深深吸引。湯底一嚟到嘅時候首先呢會係未加湯你會清楚見到裏邊有數次啦原隻鮑魚,嚮螺片,花膠,冬菇等等。淨係視覺已經夠吸引。花膠同鮑魚絕對祝秒仲有十分之豐富嘅響攞片同樣好美味,成個湯底都食得。正係煲緊呢個甘正嘅佛跳牆湯底時間,我地點左呢個新鮮毛蟹同海膽刺身,呢個仲精彩啦!新鮮嘅蟹腳肉拆晒出嚟做沙律鮮甜美味,每一匙都好似座山咁高。用上大大件嘅加拿大海膽,每一匙都有兩大片,上邊仲有美味嘅蟹子同金箔,矜貴得很!中間呢就會見到蟹嘅學啦拆晒高出嚟俾我哋食架啦!蟹生身就無拆肉,喜歡吃蟹嘅朋友極速清啲!大贊十分之鮮甜肉質結實!小食係我地點左呢個炸黑松露集菌餃子,呢一度嘅食物用了全部都高級又矜貴,不惜工本咁樣落好多香味四溢的黑松露醬,炸起嘅餃子,外脆內香。嗰種黑松露嘅味道散發,成間房都聞到!咁落重本嘅火鍋店果然有料到。食完個小食黑松露餃子唔夠喉,立即點左個黑松露拼盤,拼盤有雲吞啦餃子等等,同樣都係每一件裏邊都包住豐富嘅餡料同埋黑松露醬,務求令到你覺得每一啖都充滿濃郁嘅黑松露味道,要讚一讚
豬翅根豬腳筋要煮35分鐘,估唔到煮完之後裏便係咁juicy . 油分十分之高而且爽口彈牙!好好味! 其他嘅豬材料也很正!各位外號食豬嘅朋友不妨試吓!能夠一次過滿足你食不同部位的慾望!
呢一餐真係好豐盛,要講一句多謝老細。環境又舒適服務周到,又有包廂,亦都可以坐大廳, 任君選擇。雖然望落去價格比較貴,但係當你見到呢啲咁正嘅刺身同湯底,你就會知道物超所值。要食就要食好東西,絕對係我做人嘅宗旨。湯底已經贏咗成條街。高水之作。