2019-07-19 457 views
星期天做完身體檢查,得閒果陣已經係下午兩點,於是肚子極餓的我立即跟男友到apm食個下午茶,男友很喜歡食拉麵,所以我地決定試下呢間。雖然遲食係好肚餓,不過好在唔駛等,一去到就入得。餐廳有一面牆係大玻璃窗,非常光亮。裝修很日系。枱面上有7種不同嘅調味料可以加落拉麵。共提供4種口味的拉麵,包括黑蒜油、柚子胡椒、梅子醬及辣油,而且仲有一款特製撈麵。由於夏天熱辣辣,想食開胃啲嘅野食,所以我揀左味道清新嘅柚子味拉麵,而男友比較大食,揀左男盛拉麵。一上黎嘅時候聞到好香嘅柚子味,以為個湯味道都清新,點知飲落好咸,完全遮蓋左柚子嘅清新感。不過有完隻嘅溏心蛋好開心! 但要小心唔好擺咁耐食,因為個蛋個慢慢熟左。麵條同叉燒不過不失。至於男友的男盛拉麵很豐富,除了有兩塊叉燒之外,仲有兩塊炸雞,不過炸雞沒有另外用碟裝,而係浸係拉麵之中。佢試完湯底都話味道過咸,不過炸雞就幾好食,雞肉好滑。

餐廳有一面牆係大玻璃窗,非常光亮。

裝修很日系。

枱面上有7種不同嘅調味料可以加落拉麵。

俺流柚子拉麵

俺流男盛拉麵

2019-07-14
$80 (Lunch)
俺流男盛拉麵