沒有豪華的裝修 卻換來難尋的日本地道風味 經常問朋友,荃灣邊到有好野食呀﹖答案通常都係個兩三個地方,你唔厭我都厭!所以,今次我決定深入荃灣,俾我發現到呢間由日本人主理的餐廳! 餐應空間不大,座位都不太多,但係食好野就無乜所謂啦!一坐底,就問下老闆娘有咩好介紹先,佢就介紹左『自家製漢堡扒拼日本香草腸定食』 同 『美國西冷牛扒定食』定俾我地,咁我地就乖乖地坐係到等野食啦。 先講個漢堡扒,可能係自家製的關係,非一般雪藏漢堡扒可以相比。肉質不但好緊緻,放入口中更有很強的黏韌感,可以話係試過之後,返唔到轉頭!其次,所配的汁味道恰到好處,不會太濃以致搶過漢堡扒之肉味!配合熱辣辣既飯一齊食,實在十分開胃! 至於朋友所食的西冷牛扒,肉質都有保證,不溫不火不韌,在口中咀嚼數下便可吞下,也是水準之作!能夠係屋村地方食到咁樣的級數,今次深入荃灣總算是有收獲而回。這間餐廳,值得推薦!
沒有豪華的裝修 卻換來難尋的日本地道風味

餐應空間不大,座位都不太多,但係食好野就無乜所謂啦!
一坐底,就問下老闆娘有咩好介紹先,佢就介紹左

這間餐廳,值得推薦!

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner