2017-10-29 161 views
太子一向最易揾食,朋友詩想食青咖哩,咁選左黎多次呢間嘢,因為上次佢個蒜蓉包都令我想再幫襯。menu都算多選擇,都幾多嘢想食,但2個人,食得唔會多。蒜蓉包點青咖哩食,單食都唔錯。青木瓜沙律,話左少辣,都唔少囉,好再仲可接受。青咖哩雞(可選牛豬雞。。),叫左少辣就真係少辣,子ok嘅,不過得好少雞囉。蒜蓉通菜,好普通,爽,啱我。呢個沙冰原個,所以貴普通沙冰成蚊。為左影相而叫嘅,講真原個西瓜沙冰又係為影相,不過朋友話偏淡估佢應該無落糖水。我個菠蘿有,所以可能西瓜落少左啫大事發生啦。我地叫原個沙冰已經係到講會唔會係重用嘅生果殼呀?我仲話都算貴,而且泰國嘢都要幾多菠蘿,西瓜咁平又唔駛呀!咁照叫啦!好啦,差唔多走,我朋友整爛左個西瓜,其實我都整穿左個菠蘿嘅,但睇唔出,只係有少許漏水咁啫。佢收左個西瓜時,我見個侍應望住個西瓜個樣。。。我已經覺得好怪到收菠蘿時無乜嘢啦!點知。。。。。。轉個頭。。。。我見佢將個菠蘿殼放返去個水吧到我同自己講。。。我以後唔會再飲原個沙冰了!
menu都算多選擇,都幾多嘢想食,但2個人,食得唔會多。

蒜蓉包點青咖哩食,單食都唔錯。
蒜蓉包

青木瓜沙律,話左少辣,都唔少囉,好再仲可接受。
青木瓜沙律

青咖哩雞

蒜蓉通菜,好普通,爽,啱我。
蒜蓉炒通菜

呢個沙冰原個,所以貴普通沙冰成蚊。為左影相而叫嘅,講真

原個菠蘿沙冰

原個西瓜沙冰

我同自己講。。。我以後唔會再飲原個沙冰了!

蒜蓉包
青木瓜沙律