2019-06-29
今日收工同屋企人食飯,但係唔齊人,所以我同媽媽兩個去開餐,行到轉角位,見到呢間新開嘅馬拉菜,就試一試佢啦。怡保咖哩海鮮叻沙 $62餐牌話呢個係店內第十名既受歡迎菜式,一向好鍾意食海鮮嘅我當然唔會放過呢個機會啦,佢有魚塊架。麵條方面有兩款嘅,係油麵同米粉黎,幾得意。蘭花椰漿飯配巴東牛肉 $68好治癒既藍色飯,都有微微椰子香味,藍色真係影相特別上鏡呢,旁邊既牛肉都幾香,有特別既香料味道。愛他愛她 $29呢個其實係魚肉,加入左多種不同香料混合而成,仲有葉既清新。馬拉沙嗲羊肉串燒 $44食東南亞菜不可不叫既,一定係串燒,我地叫左個羊串燒,冇乜羊羶味,沙嗲醬都好香濃,香料完全滲入羊肉,好味。拉茶$24 椰糖白咖啡$24飲品方面,我地叫左充滿香料既拉茶,同平時既奶茶完全冇關係,味道好特別,值得一試。媽媽飲既白咖啡都好香濃,離遠都聞到咖啡香啊。menu
怡保咖哩海鮮叻沙 $62
蘭花椰漿飯配巴東牛肉 $68
愛他愛她 $29
呢個其實係魚肉,加入左多種不同香料混合而成,仲有葉既清新。
馬拉沙嗲羊肉串燒 $44
拉茶$24 椰糖白咖啡$24