入到黎沙田探店,食嘅係呢間主打日本產黑毛和牛嘅日式燒肉店。呢到嘅燒肉放題,有三個等級嘅和牛同一般燒肉可以揀,價錢由$389到$899。我哋抱住食好d嘅心態,當然係揀食日本產黑毛和牛。先講環境,係充滿江戶風格嘅現代日式裝潢佈置,乾淨企理,而且冇咩油煙。呢到嘅黑毛和牛種類非常豐富,更加有唔少稀有部位好似座布團、肉眼芯等等。食咗咁多款肉,覺得最正嘅係極上雪見肉眼芯同極上座布團,睇住d油花已經流哂口水,輕輕一燒即食得,肉質腍到不得了,入口即融,好食到不停encore。就算係次一級嘅和牛好似特上牛肋肉、牛脊肉、辣椒肉扒咁都已經好好食,肉味香濃,肉質腍嫩,食肉獸仲可以揀厚切version,食落啖啖肉香。除咗燒肉,放題亦都有海鮮可以燒,好似日本帶子、鮑魚、廣島蠔同大蝦咁。鮑魚就最正,夠哂新鮮,入口鮮味爽口彈牙。帶子同廣島蠔就夠哂鮮甜水嫩。餐廳仲有個自助buffet bar,可以拎沙律菜、水果、炸物、甜品同飲品等。特別要提嘅係食特上或者極上黑毛和牛放題,仲會包埋生啤同酒精飲品任飲。呢到更加係用自助生啤機,睇住啤酒同酒泡慢慢注滿啤酒杯,夠哂過癮,邊食燒肉邊呷返啖生啤,大滿足。女士們最愛嘅甜品有好似蕨餅、

女士們最愛嘅甜品有好似蕨餅、窩夫、蒟蒻等等,重點當然係愛文芒果軟雪糕,雪糕夠並哂香滑軟熟,芒果味勁香濃。

日本黒毛和牛焼肉 牛太 (沙田中心) (沙田)
沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓50及57號舖