2024-08-18
今日約咗個friend去沙田度買嘢,買完之後上去新城市廣場7樓嘅Yakiniku Kakura食豐富嘅和牛燒肉料理,正啊!😋其實今次過嚟都係想食佢嗰個最出名嘅大判燒 ,見到原來佢哋而家有套餐裏面包埋,計落好似幾抵咁,所以點咗呢個😋個Set叫Omakase,每位$498,包左好多嘢,有以下:泡菜三點盛蘿蔔絲脆爽,泡菜酸甜微辣,青瓜清脆爽口,最啱一路食燒肉,一路食吓涼菜黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛裹腹小排肉質鮮嫩多汁,咬下爆汁,入口即融,鮮甜濃郁。經過大火燒烤後,表層焦脆,內裏軟嫩👍👍👍大判燒! 黑毛和牛超巨型薄切和牛肉,燒至外表微焦,肉質鮮甜柔軟,仲有一隻蛋可以當沾醬一齊食!😝😝果然叫呢個套餐冇錯👏牛舌牛舌質地柔軟,帶著一股獨特香氣,入口即化,鮮甜濃郁,回味無窮。經過燒烤後,外層微焦,增添了一股焦香,與舌尖的鮮味交織,令人回味無窮。日本雞胸咬下有彈牙的口感,鮮嫩香滑。大蝦大蝦新鮮彈牙,肉質飽滿鮮甜,我自己覺得檸檬汁最夾😀韓式冷麵有飯同埋冷麵可以揀,我哋揀咗冷麵,酸甜微辣,清爽解膩。華味鳥雞肝因為同行有人鍾意食雞肝,所以另外叫咗呢一個,但係我個人唔係咁敢食,但係朋友話幾好食!個人十分滿意呢餐
泡菜三點盛
黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛裹腹小排
大判燒! 黑毛和牛
果然叫呢個套餐冇錯👏
牛舌
日本雞胸
咬下有彈牙的口感,鮮嫩香滑。
大蝦
大蝦新鮮彈牙,肉質飽滿鮮甜,我自己覺得檸檬汁最夾😀
韓式冷麵
有飯同埋冷麵可以揀,我哋揀咗冷麵,酸甜微辣,清爽解膩。
華味鳥雞肝
個人十分滿意呢餐燒肉料理,非常豐富又好高性格比