2013-11-20 762 views
出開旺角,諗住上網搵食店,見到此店,於是試下,去到唔多人,得幾枱客,所以不用等位,環境都好整潔,座位給人舒適感覺。好心急點嘢食,見到張紙,好似點車仔麵咁,自己劃,有自選麵、湯底、食法、自選餸,於是我點了鹵水豆腐、牛根蝦子生麵, 老公點了墨魚卷蝦子生麵,問佢點解只點一樣餸, 佢話$8 加一個餸好貴, 又真係貴咗D. 因為驚男人淨係食麵唔夠飽,於是叫多個鮮蝦雲吞皮同埋蟹子醉蛋.點知等食嘅時候, 已聽到最少有3枱客人投訴落錯單,整錯嘢,其中一枱我聽到個男人講錯咗幾次𠻹,心諗點解可以錯漏百出,但D職員服務態度好好,係咁講對唔住、唔好意思等,但對食物都抱有希望。等咗約20分鐘,終於有嘢食,老公碗麵嚟先,試左一啖墨魚卷,炸得好香,都有墨魚味,好好食,D麵都好爽口,但唔可以話係好好食,只係唔難食, 其次D麵少得可憐,只得一個麵餅,男人根本一碗麵唔會夠飽,等咗約10分鐘,蟹子醉蛋上枱,開始覺得唔對路,$15得半隻蛋,我都唔敢食,留番比老公食,佢食完問佢意見,佢話係浸左酒加D蟹子係面嘅蛋,冇乜特別,只有酒味,冇酒香。我老公就嚟食晒碗麵我都未有得食,跟往再等咗約15分鐘,終於可以到我試食,先講牛根,完全冇

我老公就嚟食晒碗麵我都未有得食,跟往再等咗約15分鐘,終於可以到我試食,先講牛根,完全冇味,唔夠淋,好硬,食到牙到軟埋,鹵水豆腐得4片( 唔係4舊),唔應該話係鹵水豆腐,佢唔係我哋香港人食開D鹵水,應該係台灣人整個D好濃嘅黑色醬汁,淋係豆腐面,好彩擇選了秘製醬油𤏪, 所以D味都唔太難食, ( 因為先前有一枱個女仔應該係點咗麻辣撈, 所以投訴好辣, 唔係四川個D麻辣), 但我食到一半D麵已經凍晒, D麵攞出嚟完全唔熱, 只係微暖, 到就嚟食完, 個鮮蝦雲吞皮都未到, 於是取消Order, 都唔敢再試落去, 速速埋單走人.
Other Info. : 此店除咗服務態度好之外, 無論食物味道, 份量, 價錢, 可以話係完全冇可取之處, 如果以呢個價錢, 食咁嘅質素, 我個人覺得完全唔值, 真係去食車仔麵好過, 我諗好多車仔麵都好食過佢.
2013-11-18
$48 (Dinner)
  • 完全無一樣食物覺得好好食
  • 只係唔難食