2019-09-22 154 views
呢間係旺中既小店,主打係賣雞蛋仔,格仔餅同手調飲品,佢既雞蛋仔口味都非常創新,有斑蘭,積及橙朱古力,羅宋湯,流心蜂蜜,宇治金時,鳳梨酥,伯爵茶 & 肉鬆蝦乾格仔餅亦都不例外,有宇治金時,金莎朱古力 & 玉桂蘋果,太多口味樣樣都想試,真係好難揀,最後我揀左積及橙朱古力雞蛋仔等左一陣就有啦,攞上手熱辣辣的,成底都係橙色同佈滿朱古力粒,咬落去好脆,味道同積及橙朱古力係一模一樣,所以覺得有d甜,同一d蛋味都食唔到,粒雞蛋仔係空心既,只得外脆完全沒有內軟既感覺,食食下覺得自己似食緊薄脆多d我欣賞佢既創新,但雞蛋仔原有既蛋味係最基本的,如果沒有蛋味既雞蛋仔怎可以稱得上做雞蛋仔呢?