2022-09-27
Lunch食好西,網上好多foodie都推介來食大吃大喝,今次特登同同事過來食人氣三文治,店家三文治都好多選擇,又有其他小食,我地都買咗幾款番公司一齊食 先讚店家用嘅方包,厚切多士,即使烘面後都好軟熟,之後係yourtube睇過MM訪問店家,佢地試咗好耐先揀到依家既供應商,每日新鮮製造,以確保麵包既質素 🔮勁芫荽滑炒蛋三文治 小店人氣之選,炒蛋好滑,好似半生熟炒蛋咁,連埋芫荽一齊炒,蛋味濃而啖啖荽香,我加$2要多士烘底,先脆後軟,好香口,荽人一定要試! 🔮香濃沙嗲牛滑蛋三文治 沙嗲味濃郁,食落又有花生香味, 牛肉份量好多,肉質又滑,而且滑蛋半熟,咬落仲有蛋汁香,勁正呀! 🔮芋泥肉鬆治三文治 芋泥控推介!芋泥軟綿,用新芋頭煮成蓉,所以食落有粒粒細芋頭,有口感得來又不會太甜,配搭埋肉鬆,出奇地夾,餡料十足,同事食完好有飽感呀! 🔮士林台式香酥芝士蛋餅 本身意住得份三文治,驚唔夠飽,所以加多個蛋餅同小食一齊share真心讚這個蛋餅, 外皮煎到脆脆哋, 拉絲芝士餡勁飽滿,連埋粟米同火腿 口味十分配搭 🔮椒鹽炸燒賣 炸燒賣非常惹味外脆內軟再加上椒鹽粉滋味小食 🔮一口鹽酥雞 每粒雞件採
🔮勁芫荽滑炒蛋三文治
🔮香濃沙嗲牛滑蛋三文治
🔮芋泥肉鬆治三文治
🔮士林台式香酥芝士蛋餅
🔮椒鹽炸燒賣
炸燒賣非常惹味外脆內軟再加上椒鹽粉滋味小食
🔮一口鹽酥雞
每粒雞件採用雞脾肉 肉質鮮嫩,醃料入味,外脆內嫩外面灑上鹽酥分很有台味
🔮自家製樽仔奶茶
樽仔奶茶茶味非常之濃郁,甜度適中,入口都好順滑,跟餐只需加$7,呢個價錢,又有咁嘅質素真係好抵飲
真心睇落好似唔係好大份,但係因為餡料份量超多,其實食完份三文治已經飽飽地,再食埋其他小食,呢個lunch超飽呀!好滿足呀!