Restaurant: Wall Is Eat
Terms & Details:
油麻地· 綠野仙蹤舒適慢活西餐慢理牆城📍油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓➰好歌推介「靜靜在變好,自問做過的數我故事一匹布,我也有個譜沒自命太高,真愛放入心知道。」.#樹仔 #Serrini➰今日陪朋友嚟到信和買Game,佢話準備足不出戶一星期打爆機為止,朋友預先已經BK好餐廳,唔洗我諗食乜,非常之好。.餐廳位於油麻地站約3分鐘路程,非常方便,餐廳位於酒店內,門口見到好多公仔裝飾擺設,入到餐廳見到周圍都係綠草如茵嘅裝潢,感覺非常舒適,燈光亦非常柔和,好適合同朋友暢聚,餐廳坐位數目偏小,到訪當日已見接近9成滿入座,建議提早預約。➰前菜𖥕芝士焗黑松露薯蓉大啡菇 💲98 ⭐️4/5⭐️上枱係兩個金黃色嘅圓波,芝士焗至色澤金黃非常誘人,切開之後係鋪滿混入咗黑松露嘅薯蓉,非常豐富,入口啖啖黑松露香氣,最後連同大啡菇一齊入口,好滿足。.➰主菜❀牆城貳佰肆拾捌蚊雞 (原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉) 💲268 ⭐️4.1/5⭐️餐廳以慢煮為名,主菜當然離不開慢煮,燒春雞上枱精緻,伴碟除左沙律菜之外仲有一座小山丘般嘅薯蓉,非常誇張。燒春雞已經切開4份,燒得皮脆肉滑,而且調味足夠,非常惹味。.❀牛油果忌廉蟹肉扁意粉

油麻地· 綠野仙蹤舒適慢活西餐

𖥕芝士焗黑松露薯蓉大啡菇 💲98 ⭐️4/5⭐️
芝士焗黑松露薯蓉大啡菇

➰主菜
牆城貳佰肆拾捌蚊雞

❀牛油果忌廉蟹肉扁意粉 (淺綠) 💲188 ⭐️4.1/5⭐️
餐廳每樣菜式擺盤亦都好吸引,依道菜同樣好吸睛,由上至下分別係接近有網球咁大嘅蟹肉波波,然後係牛油果花及芝士,最底層就係意粉,將所有配料撈勻,每一啖意粉都可以配到一啖蟹肉,十分滋味豐富,意粉亦都係我鐘意嘅彈牙質感,掛汁能力亦好高,好推薦。

➰飲品
✥韓國蜂蜜生薑茶 💲48 ⭐️3.9/5⭐️.
✥(偽)隊返杯凍啤!(自家製泡沫蘋果橙紅茶) 💲82⭐️4/5⭐️.
餐廳嘅餐牌同食物出品設計都好有心思,將蘋果橙紅茶變裝成啤酒模樣,好趣緻,飲落酸酸甜甜好舒服。朋友就點咗生薑茶,正常水準發揮。
(偽)隊返杯凍啤!(自家製泡沫蘋果橙紅茶)

➰總結
餐廳整個綠草如茵嘅裝潢設計令客人感到非常舒適,生氣勃勃,而且擺滿各式公仔亦都好吸睛,食到尾段餐廳侍應更加將整個牛油果家族公仔佈置出嚟,吸引全場客人目光,侍應全晚服務態度非常良好,不停加水及換碟,食物出品豐富出色,好推介比大家嚟享受一個愉快嘅美食之旅。

➿➿➿
#慢理牆城
#油麻地美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#芝士焗黑松露薯蓉大啡菇
#牆城貳佰肆拾捌蚊雞 #牛油果忌廉蟹肉扁意粉
#隊返杯凍啤

芝士焗黑松露薯蓉大啡菇
牛油果忌廉蟹肉扁意粉 (淺綠)
(偽)隊返杯凍啤!(自家製泡沫蘋果橙紅茶)
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉